ДЕЛЕ ПОМОЋ У ЕНКЛАВАМА: Француски хуманитарци са Србима на Космету

Д. Зечевић

01. 01. 2021. у 15:15

ФРАНЦУСКИ хуманитарац Арно Гујон и в.д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Србије, објавио је да су француски волонтери хуманитарне организације “Солидарност за Косово”, након дугог дана дељења хуманитарне помоћи, Нову годину дочекали са Србима из Велике Хоче, у Метохији.

ДЕЛЕ ПОМОЋ У ЕНКЛАВАМА: Француски хуманитарци са Србима на Космету

Фото: Д.З.

-Чујем да је атмосфера била весела и да је чувено метохијско вино било укусно- написао је Гујон на Фејсбуку и додао да ће традиционални божићни конвој француске хуманитарне организације данас бити настављен, а да ће волонтери породицама које се баве сточарством поделити козе, овце, краве, као и пакетиће за најмлађе.

“За нас 2021. година почиње као и претходна, у знаку солидарности-навео је Арно Гујон који је последњег дана протекле године најавио да је почео традиционални божићни конвој француске хуманитарне организације "Солидарност за Косово" за Србе на Косову и Метохији!

Фото: Д.З.

-Наши француски волонтери су стигли без проблема на Косово, где ће у наредних неколико дана обићи велики број угрожених породица и дистрибуирати помоћ вредну 100 000€. Они су данас поделили пакетиће за децу, школски прибор и нову гардеробу као и мала крда коза, оваца и крава породицама које се баве сточарством у каменичком и новобрдском крају.У години када вас задеси тешка епидемиолошка ситуација, бројне административне потешкоће и константна неизвесност, наша жеља да у најтежим тренуцима будемо са српским народом у енклавама мора да буде већа од свих препрека. То је посебно важно када знамо да изолација са којом се суочава цели свет у јеку епидемије коронавируса, већ 20 година, представља болну свакодневницу за Србе на Косову и Метохији-навео је Гуон и додао да због тога француски волонтери и ове године напуштају свој комфор и узимају одмор у својим фирмама како би посетили и пружили сву љубав и солидарност према житељима енклава.

-Њихова морална подршка је изузетно значајна, по готову у овим празничним данима, кад се усамљени људи осјећају још усамљенијим и заборављени још заборављенијим-подвукао је овај хуманитарац из Француске коме је због хуманитарних активности односно помоћи Србима на КиМ, забрањен улазак на Косово и Метохију.

-Наше опредељење је да будемо са тим храбрим људима који не одустају упркос свему. Угледајући се на њих и на њихову борбу, ни ми нећемо одустати-закључио је Арно Гујон оснивач француске хуманитарне организације “Солидарност за Косово”

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (1)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ, У ЦЕНТРУ ХУРГАДЕ: Добар одмор за одрасле, добра забава за дечицу, лепа плажа и за једне, и за друге