СТРАХИЊИ 200 ХИЉАДА ДИНАРА: Градоначелник Милош Вучевић по традицији даривао прворођену бебу у Новом Саду

Ј.С.

01. 01. 2021. у 13:37

ДВА и по часа по истеку старе и доласка Нове, 2021. године, Нови Сад је постао богатији за још једног становника на велику радост породице Ковач из Ветерника.

СТРАХИЊИ 200 ХИЉАДА ДИНАРА: Градоначелник Милош Вучевић по традицији даривао прворођену бебу у Новом Саду

ФОТО: Град Нови Сад

У 2.29 часова по поноћи родио се Страхиња тежак четири килограма, а висок 52 центиметра. Породилиште је данас посетио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић а прворођенче и његови родитељи даровани су са 200 хиљада динара.

Осим за прворођену бебу, Град Нови Сад је за сву децу, са територије Града, која се роде 1. јануара, обезбедио по 50 хиљада динара. 

- Година нам по обичају почиње на најлепшем месту у граду. Иако нисмо у могућности да посетимо мајку и бебу, запослени у породилишту пренеће им наше поздраве и честитке. Још шест беба је рођено од поноћи до сада, тако да делимо радост и са њиховим породицама и желимо им много здравља и успеха - казао је Вучевић.

Градоначелник се захвалио запосленима у свим здравственим установама на исказаном херојству у 2020. години, јер они су, како је нагласио, истински јунаци који су на првој линији одбране у борби против вируса корона.

Он је такође рекао да је велика вест то што је кренула изградња блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине и то што је Клиника за интерне болести, након завршене реконструкције, на светском нивоу.

- Јуче смо доделили новчану помоћ у износу од 30 милиона динара за 7.481 суграђанина. Међу њима су пензионери са најнижим примањима, породице са децом које су особе са инвалидитетом и породице које примају социјалну помоћ. То нам показује да је Град финансијски стабилан и да водимо рачуна о свима - закључио је градоначелник.

РОЂЕНО ВИШЕ ОД 6.000 БЕБА

ПО речима директорке Клиничког центра Војводине Едите Стокић, у прошлој години у Новосадском породилишту  Бетанија  рођено је 6.746 беба.Она је у име свих запослених пожелела Новосађанима срећну Нову годину и да сви буду здрави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)