НОВА ПОСТАВКА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ПАРАЋИН: Уместо новогодишњег салона, изложба са колоније "Сисевац"

З.Р.

25. 12. 2020. у 17:12

ПРОДАЈНОГ новогодишњег салона ове године неће бити у Параћину, што не значи да љубитељи уметности не уживају у квалитетним сликама.

НОВА ПОСТАВКА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ПАРАЋИН: Уместо новогодишњег салона, изложба са колоније Сисевац

Фото: З.Р.

После Међународне изложбе „Дете“, од данас су у галерији те установе постављени радови настали на овогодишњој Сисевачкој колонији, одржаној на Грзи.

Због епидемије ковида, 45. Колонија “Сисевац”, једна од најстаријих у Србији, одржана је тек крајем септембра. Десетак српских уметника, по позиву, стварало је у идиличном амбијенту пет дана, оставивши најмање по две слике и једну икону уметничком фонду организатора.

Највише учесника било је из престонице. Славољуб Радивојевић, Ружица Радуловић, Оливера Протић, Ирина Чернавски Шантрић и Мирослав Лазовић, дружили су се са Владом Марковићем из Крушевца, Снежаном Манасић из Призрена, Јагодинцем Дејаном Миливојевићем и Параћинком Славицом Ракочевић Костић. Наташа Жоле и Тони Остојић били су посебни гости – пристигли из Бањалуке.

Уметничка дела настала током те колоније публика може индивидуално или у мањим групама да погледа сваког радног дана од 9 до 15 сати у галерији КЦ до почетка фебруара наредне године. Званичног отварања није било због пандемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)