ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ: У Лесковцу почела исплата субвенција пољопривредним газдинствима

И.М.

23. 12. 2020. у 15:41

СКОРО хиљаду пољопривредних газдинстава са подручја Лесковца добиће субвенције из градског буџета намењених развоју и унапређењу пољопривредне производње. Ове године за мере подршке владало је велико интересовање пољопривредних произвођача, па је првобитно планирани износ од 30, ребалансом буџета, повећан на 34,5 милиона динара.

ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ: У Лесковцу почела исплата субвенција пољопривредним газдинствима

Фото: И. Митић

Због поштовања епидемиолошких мера, традиционалних додела уговора, на окупљањима у појединим деловима локалне самоуправе, неће бити, али ће сви којима су одобрене субвенције добити новац.

Међу првима су пољопривредници из Вучја и околине који су највише улагали у набавку нове опреме за воћарство као што су атомизери, прскалице, тримерски тресачи воћа и системи за наводњавање.

У овом крају уплаћене су 172 субвенције у укупном износу од 3,7 милиона динара. Вучје и села у његовој околини имају највеће површине под крушком, јабуком и вишњом у односу на цео Јабланички округ, а сваке године се подижу и нови засади воћа уз примену модерних технологија.

Додела бесповратне помоћи лесковачким пољопривредницима траје годинама и за те намене је, у последњих седам сезона, издвојено више од 216,5 милиона динара. У локалној самоуправи истичу и то да је у поменутом периоду у уређење атарских путева, комасацију и електрификацију поља инвестирано додатних 250 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)