ВИКЕНД ОДНЕО ЧЕТИРИ ЖРТВЕ: Не смирује се корона се у Рудничко-таковском крају

М. Б.

21. 12. 2020. у 14:58

ВИКЕНД ОДНЕО ЧЕТИРИ ЖРТВЕ: Не смирује се корона се у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Б.

УКУПНО четири особе из Рудничко-таковског краја, нажалост су преминуле од ковида-19 током минулог викенда. У односу на наше претходно јутрошње извештавање, кад смо објавили да је преминуло двоје, број преминулих се, према званичним подацима, повећао за још двоје. Сви ти четворо преминулих су годишта 1938, 1945, 1955 и 1957.

До овог извештавања, још нема званичних података о најновијем броју новозаражених лица. Осим ових, које за сада износи др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

- Укупан број лица, потврђено позитивних у овом садашњем „трећем пику епидемије“ овде је 996. Од њих, до сада је излечено 335 и сви они, као и њихови контакти, ослобођени су мера кућне изолације. Током минулог викенда, у Ковид амбуланти Дома здравља извршено је 314 прегледа, урађено 60 антигенских тестова, узето 11 назофарингеалних брисева, док је деветоро пацијената упућено на хоспитализацију – изјавио је др Чивовић.

Статистику епидемије у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.046 лица, уз 55 смртне жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)