ОЗВАНИЧЕНА ОДЛУКА УЖИЧАНА: Уместо славља, три милиона за оболеле малишане

Н. Ј.

15. 12. 2020. у 11:33

ОЗВАНИЧЕНА ОДЛУКА УЖИЧАНА: Уместо славља, три милиона за оболеле малишане

Фото: Н. Ј.

УЖИЦЕ је крајем новембра постало први град у Србији који је новац за организацију новогодишњих програма и украшавање града - преусмерио за лечење деце.

Ову одлуку сада је озваничило Градско веће усвојивши предлог, а за финансијску подршку оболелим малишанима са територије највећег града западне Србије издвојена су три милиона динара.

- Новац ће бити употребљен за куповину лекова, помагала, учешће у трошковима оперативног лечења и другим медицинским процедурама које нису обухваћене обавезним здравственим осигурањем - одлука је Градског већа Ужица.

Крајем новембра, Народна странка упутила је овај предлог градској управи. Дан касније, стигао је одговор да оваква иницијатива градоначелника Јелене Раковић Радивојевић већ постоји и да ће бити усвојена. Коме год да припадају заслуге за разумну одлуку, сигурно је да она представља велику, конкретну помоћ и значајно охрабрење за оболеле малишане и за њихове породице.

После Ужица, бројни други градови у Србији одустали су од новогодишњег славља, усмеривши значајне износе за лечење деце.

- Град мисли на децу Ужица, родитељи свакодневно долазе тражећи помоћ. Током претходна два месеца, пре ове одлуке, издвојили смо новац за лечење деце из четири породице. Сада ће бити више новца, а он ће бити распоређиван према приоритетима - рекла је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, уочи усвајања одлуке Градског већа - Родитељи захтеве могу достављати свакодневно, а помоћ оболелој деци наћи ће се и у буџету за нередну годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)