НАПРАВИЛИ МАЛУ ЦРКВУ У УЧИОНИЦИ: Вероучитељу у Српској Црњи се испунио се сан

Б. Грујић

15. 12. 2020. у 12:34

ОСНОВНА школа "Ђура Јакшић" у Српској Црњи, која постоји више од стотину година, добила је нову "малу цркву", односно учионицу за веронауку. Уз помоћ директорке Бранке Миланков, вероучитељ Драган Стојшин успео је да оствари деценијски сан, да у оквиру основне школе постоји црквица.

НАПРАВИЛИ МАЛУ ЦРКВУ У УЧИОНИЦИ: Вероучитељу у Српској Црњи се испунио се сан

фото: ОШ "Ђура Јакшић" Српска Црња

- Школска зграда која је изнедрила много генерација ученика, под називом ОШ "Ђура Јакшић" у Српској Црњи, постоји од 1972. године - каже директорка Миланков, уз напомену да школска зграда није поседовала посебну учионицу за верску наставу.

Стидљиво, корак по корак, уз свесрдну помоћ колега, али и својих ђака, вероучитељ је започео реализацију сопствене идеје, да деца у Српској Црњи коначно добију опремљен кабинет и своју "малу цркву" како су је назвали.

- Захвални смо директорки, која је одобрила адаптацију простора и пружила подршку реализацији пројекта, који су подржали и Владимир Бракус, председник општине Нова Црња, и Горан Лакић, који је несебично помагао и допринео нашој срећи - нагласио је вероучитељ Стојшин.

Он се захвалио бројним мештанима, који су својим прилозима помогли да учионица за веронауку, изгледа као права мала црква.

- Све је урађено са много љубави, за генерације које долазе, а уз нови намештај, ентеријер је обогаћен иконама и сликама разних величина и техника, са ликом Светог Саве, патријарха Павла - напомиње Јелка Ч. Филушев, наставница српског језика и књижевности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)