БЕСПЛАТНИ ВРТИЋИ И КЊИГЕ ЗА ПРВАКЕ: Више од 28,7 милијарди динара у градској каси за наредну годину

Ј. С.

14. 12. 2020. у 22:30

БЕСПЛАТНИ ВРТИЋИ И КЊИГЕ ЗА ПРВАКЕ: Више од 28,7 милијарди динара у градској каси за наредну годину

Фото Н. Карлић

БУЏЕТ Града Новог Сада за наредну годину, према предлогу које је усвојило Градско веће, а о којем ће се расправљати на седници градске скупштине у петак, 18. децембра, износиће 28,774 милијарде динара (око 245 милиона евра).

На тај начин, како је саопштено из Градске управе, биће омогућен наставак друштвено одговорне политике Града.

- То значи да ће боравак деце у Предшколској установи "Радосно детињство" остати бесплатан, наставиће се са финансирањем приватних вртића, а да ће наши ђаци прваципоновно добити бесплатан комплет уџбеника - наглашавају из градске управе.

Планирани обим буџета, кажу даље у управи Града, омогућиће и реализацију великих инвестиција. Преко девет милијарди динара биће уложено у капиталне инвестиције, што представља више од трећине укупног буџета, што показује да ће Град Нови Сад наставити да се развија још већом брзином без обзира на кризу изазвану епидемијом вируса ковида 19.

Овим буџетом покреће се снажнији инвестициони циклус са знатно већим бројем јавних инвестиција, попут изградње новог објекта Дома здравља, изградње чак три објекта

ПРЕДЛАЖУ И ГРАЂАНИ

У БУЏЕТУ су обезбеђена средства за реализацију многобројних захтева за инвестиције, које су грађани поднели преко својих месних заједница, чиме им је омогућено да активно учествују у креирању буџета и директно утичу на побољшање услова живота у деловима града у којима живе.

Предшколске установе, уређења центра Града, изградње бициклистичке стазе на Футошком путу, завршетка радова на изградњи парка на Новом насељу, израде пројекта за реконструкцију "Спенса", изградње Атлетске дворане са стадионом и спортског комплекса са базенским садржајем у Футогу.

- У наредној години биће започета и реализација једног од капитално највреднијих пројеката, односно пројектовање и изградња четвртог моста преко Дунава - обилазнице око Новог Сада. Велике инвестиције неће изостати ни у погледу реконструкције и санације објеката основних и средњих школа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)