УЖИЧКИ “СКАДАР НА БОЈАНИ”: После деценије одуговлачења, у току су завршни радови на спортској хали у насељу Крчагово

Н. ЈАНКОВИЋ

14. 12. 2020. у 13:16

УЖИЧКИ “СКАДАР НА БОЈАНИ”: После деценије одуговлачења, у току су завршни радови на спортској хали у насељу Крчагово

Фото Град Ужице

ПОСЛЕ десет година започињања и прекидања радова, изградња ужичког "Скадра на Бојани", спортске хале у насељу Крчагово на 1.555 квадратних метара, приводи се крају.

Овај објекат предвиђен је за тренинге и такмичења кошаркаша, одбојкаша, фудбалера, рукометаша, прилагођен и је потребама параолимпијаца, а очекује се да ће врата отворити у наредним данима.

Радови на изолацији и постављању фасаде недавно су завршени, постављен је паркет, урађена је и гасна котларница вредна 7.7 милиона динара. На трибинама је монтирано 200 столица за гледаоце. У перспективи, могућа су нова улагања у проширење овог објекта.

- Траје монтажа опреме у хали, постављање кошева, голова, опреме за одбојку, као и партерно уређење површина око хале. ЈКП "Нискоградња" насипа камени тампон на паркиралиште за 59 возила, поставља ивичњаке и асфалтира... - нагласио је Никола Максимовић, директор ЈП "Ужице развој".

Камен темељац за ову халу постављен је 2010. године. Већ наредне године извођач радова је прекинуо посао, уследило је испитивање конструкције хале, а 2013. је реализован пројекат санације тек започете грађевине... Радови су настављени 2015. године, али су радови још једном заустављени.

- Од конзервирања објекта 2015. године до сада, разбијено је 56 трослојних прозора на хали. Само штета ове врсте плаћена је преко три милиона динара - објашњавају у ЈП "Ужице развој".

После дуже паузе, радови на завршетку спортске хале почели су у у септембру 2019. године, 602.000 евра добијених из европских фондова инвестирало је Министарство за омладине и спорта, а град је у ову завршну фазу посла уложио око 220.000 евра. Изградња је коштала укупно око 1.25 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)