БУЏЕТСКА ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Пожаревац даје 25 милиона за болесну децу

Д. НОВКОВИЋ

14. 12. 2020. у 10:18

БУЏЕТСКА ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Пожаревац даје 25 милиона за болесну децу

Фото: Д.Н.

ГРАД Пожаревац обезбедиће из свог буџета 25 милиона динара за лечење болесне деце у иностранству, на основу закључка које су донели чланови Градског већа.

Град Пожаревац обезбедиће из свог буџета 25 милиона динара за лечење болесне деце у иностранству, на основу закључка које су донели чланови Градског већа.

Фото: ГУ Пожаревац

-Радује ме да решење које су градске службе овим закључком пронашле није једнократно, већ обезбеђује да се средства за ову намену одвајају у сваком наредном градском годишњем буџету у висини до један одсто од пореских прихода.

Овим закључком стичу се услови за склапање уговора са Министарством здравља Републике Србије – Буџетским фондом за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији, а зашта постоји тачно прописана регулатива у складу са позитивним законским прописима Републике Србије – рекао је градоначелник Пожаревца, Саша Павловић. Он је истакао да је сваки динар за ову борбу драгоцен и најавио да ће град и надаље тражити начине да додатно помаже лечење болесних.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)