“ЕП О ГИЛГАМЕШУ” НА ПРОЛЕЋЕ: Градско позориште у Чачку припрема трећу представу

В. И.

12. 12. 2020. у 15:25

“ЕП О ГИЛГАМЕШУ” НА ПРОЛЕЋЕ: Градско позориште у Чачку припрема трећу представу

Фото: Градско позориште Чачак

ГРАДСКО позориште у Чачку започело је рад на новој представи “Еп о Гилгамешу“. Премијерно извођење ове представе која се базира на најстаријем познатом књижевном делу, уколико то буде дозвољавала епидемиолошка ситуација, биће на пролеће.

Као редитељ представе потписује се Југ Ђорђевић, драматуршкиња је Тијана Грумић, сценографкиња Андреја Рондовић, костимографкиња Вера Дамјановић и композиторка Јулија Ђорђевић.

– Трагали смо за предлошком који може да прикаже ангажованост, али не у смислу да она буде актуелна у том тренутку као што је био случај са “Триптихом о радницима“ и “Животињском фармом“, и онда смо хтели да пронађемо нешто из светске књижевности што је опште познато, а што може да комуницира са садашњим тренутком – казао је Ђорђевић, нагласивши да важна одлика репертоарске политике једног младог позоришта као што је Градско позориште Чачка мора бити разноврсност и ангажованост.

Најављено да ће ова представа бити најкомплекснија продукција у досадашњем раду Градског позоришта.

Сада смо у могућности да представу у продукцијском смислу подигнемо на мало виши ниво. Рецимо, први пут ћемо у једној представи имати сценографа – рекао је директор Градског позоришта Братислав Јанковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)