ДОМУ ЗДРАВЉА У ДЕСПОТОВЦУ АУТОКЛАВ: Апарат је купљен средствима Министарства правде

З. Глигоријевић

11. 12. 2020. у 17:04

ДОМ здравља Деспотовац добио је нови аутоклав, савремени апарат за стерилизацију.

ДОМУ ЗДРАВЉА У ДЕСПОТОВЦУ АУТОКЛАВ: Апарат је купљен средствима Министарства правде

Фото СО Деспотовац

Апарат је купљен средствима Министарства правде, прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Аутоклав ће бити коришћен за стерилизацију свих инструмената којим располаже Дом здравља, као и за стерилизацију завојног материјала.

- За разлику од досадашњих апаратура које су коришћене, а које су радиле на принципу суве стерилизације, овај апарат ради на принципу водене паре, што значи да ће санитетски материјал и сви инструменти остајати стерилисани дужи временски период. Оно што је јако значајно је да ће се стерилизација обављати на једном месту, а самим тим ће и контрола стерилизације бити на високом нивоу - оцењује директор Дома здравља доктор Миодраг Рајић.

Ова здравствена установа, у години на измаку, опремљена је готово свом неопходном опремом захваљујући изузетној сарадњи са руководством локалне самоуправе, нарочито са председником Скупштине општине Деспотовац др Златком Марјановићем, који је заслужан што је здравствена заштита била на највишем могућем нивоу, и председником општине Деспотовац Николом Николићем, који је имао слуха за све потребе ове здравствене установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)