ОПШТИНА БРИНЕ О МАЛИШАНИМА: "Грађани на првом месту" обнова вртића "Рада Миљковић" у Деспотовцу

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

12. 12. 2020. у 12:08

ПОСЛЕ лањске адаптације вртића "Рада Миљковић" у Деспотовцу, у којем 40 година ништа није урађено - осим редовног одржавања и спољне изолације - ове године је, такође после четири деценије без икаквих улагања, реконструисан и објекат у Ресавици од 750 квадрата, за прихват 150 малишана.

ОПШТИНА БРИНЕ О МАЛИШАНИМА: Грађани на првом месту  обнова вртића Рада Миљковић у Деспотовцу

Фото приватна архива

По конкурсу Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, за овај посао је одобрено око 12 милиона динара без пореза, а локална самоуправа је обезбедила још 15 одсто поменуте суме.

И, на објекту саграђеном осамдесетих година прошлог века, који је 1989. добио још две дограђене просторије, сада су замењени сви прозори и подови, реконструисани купатило и кухиња, урађени изолација и фасада, замењени олуци...

Верица Стојковић, Фото приватна архива

- Вртић у Ресавици је био толико запуштен, да је велика већина прозора била закуцана ексерима, па је комплетна адаптација обављена у последњем тренутку, захваљујући локалној самоуправи. Учествујући у раду семинара широм Србије видела сам да многе колеге имају не мале проблеме са општинским структурама, а нама су први човек Деспотовца Никола Николић и председник овдашње Скупштине Златко Марјановић, са свим својим сарадницима, увек били драгоцени ослонац и велика помоћ - каже директор ПУ "Рада Миљковић" у овом месту Верица Стојковић.

НАГРАДЕ

ДЕСПОТОВЧАНИ учествују и на разним такмичењима републичког карактера, а њихов "Хор даровите деце" је на онлајн конкурсу организованом током маја победио у категорији предшколаца - нумером за коју је текст и аранжман урадио један од родитеља, Бојан Николић из Стрмостена.

Душан Милановић који се припрема за полазак у први разред је онлајн ликовном конкурсу под називом "Планета земља" освојио другу награду...

Наглашава и то да је са фондацијом "Новак Ђоковић" договорена адаптација вртића у Великом Поповићу, па предстоји само потписивање уговора и радови у објекту који прима тридесетак малишана могу да почну. Зграда Предшколске установе у Јасенову се сређује у сарадњи са удружењем Деспотовчана који су на привременом раду у иностранству.

- Да би се напредовало, најбитнији су пројекти, а ми знамо да их направимо и конкуришмо где год можемо. Тако смо осмислили и санацију дворишта градског вртића, те израду ограде и капије с електронском бравом, што ће нам бити приоритет у наредном периоду - закључује Верица Стојковић.

(Објављивање овог садржаја финансијски подржала

Општина Деспотовац)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)