ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА: Још 101 заражен, преминула једна особа

В.Ћ.

09. 12. 2020. у 10:42

ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА: Још 101 заражен, преминула једна особа

Фото: В.Ћ.

У ПИРОТСКОМ округу ковидом 19 заражена је још 101 особа, а на тестирање у надлежну лабораторију нишког КЦ послата су 52 узорка. У Општој болници , од последица инфекције преминула је још једна особа , тако да је опд почетка епидемије укупно преминуло 49 грађана.

ЗЗЈЗ у овом граду, саопштава да је , највећи број новозаражених из Пирота, затим из Бабушнице, Беле Паланке и Димитровграда. У периоду од 28.новембра, до 8.децембра преминуло је 18 особа. У ковид амбуланти у Пироту прегледано је 434 особа , од којих је 146 првих, а 288 контролних прегледа.Ово је иначе највећи број прегледа од почетка епидемије. Мера кућне излоације наложена је за 303 особе, док је 97 укинута.

У кућној или болничкој изолацији тренутно је 2259 особа. Повећава се и број пацијената у Општој болници у Пироту која је однедавно у ковид систему. Тренутно је, због проблема са пнеумонијама на лечењу 82 пацијента, међу којија су и 3 из Дома за старе у Димитровграду. Лекари Центра за превенцију у ЗЗЈЗ процењују да је број оболелих седам до десет пута већи, али се сви не јављају здравственим службама.

Епидемијска ситуација у Димитровграду, Белој Паланци и Бабушници је ванредна, а на подручју Пирота венредна са даљом тенденцијом погоршања, па је зато неопходно и даље доследно и одговорно поштовати све противепидемијске мере-поручују из ЗЗЈЗ у Пироту

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)