У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ХОСПИТАЛИЗОВАНО 158 ПАЦИЈЕНАТА: За два дана још 227 позитивних на корону

А.Д.

05. 12. 2020. у 15:36

У ШАБАЧКОЈ болници хоспитализовано је 158 ковид пацијената, а забележена су и три смртна случаја

У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ХОСПИТАЛИЗОВАНО 158 ПАЦИЈЕНАТА: За два дана још 227 позитивних на корону

Фото: А.Д.

У петак је било 10 нових пријема и осам отпуста, док се у респираторној јединици налази девет пацијената, од чега су три интубирана. Хоспитализовано је и двоје деце у црвеној зони педијатрије.

- Током последња два дана тестирано је више од 600 особа у Шапцу, од чега је 227 позитивно. Имамо три новооболела ученика нижих разреда. На снагу су ступиле нове мере и за то време ћемо видети да ли ћемо имати неких резултата – каже епидемиолог др Драгана Радојичић из Завода за јавно здравље у Шапцу.

- Од три смтрна случаја два су била у јединици интензивног лечења и један на одељењу – наводи директор шабачке болнице др Слободан Поповић. - Најмлађи преминули је стар 65 година и примљен је са срчаном декомпензацијом, али је био ковид позитиван. Најстарији од њих три је имао 75 година.

Он каже да је у Шапцу стање неповољно јер је порастао и број оболелих здравствених радника. Колектив болнице покушава да подигне капицетете установе и од почетка епидемије обезбеђено је 100 нових кисеоничких места и 90 протокомера за зид, 35 концентратора 15 протокомера за боце...

- Све то је неопходно за кисеоничку терапију, а сада имамо 280 кисеоничких места. Улажемо максималне напоре, помажу нам и држава, град и привредници, али бројке су све веће и морају се и грађани одговорно понашати. Јер, питање је где је крај нашим постељним капацитетима, кисеоничким местима и здравственим радницима који могу да збрину све ове пацијенте – нагласио је др Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)