МРАЗ СТИГАО ПРЕ КРОВА: Породица Кањо из Куле није успела да пре зиме обнови кућу, која је изгорела у пожару

З. Рајић

05. 12. 2020. у 13:10

МРАЗ СТИГАО ПРЕ КРОВА: Породица Кањо из Куле није успела да пре зиме обнови кућу, која је изгорела у пожару

Фото ДВД

ПОРОДИЦА Кањо из Куле, којој је 20. марта ове године пожар прогутао дом, дочекала је зиму без крова, јер није успела да обезбеди материјал за обнову куће.

Домаћин Ђерђ Кањо са сином (18) и ћерком (17) привремено станује у трошној кући, која је припадала родитељима његове супруге.

- На темељима изгореле куће сазидали смо спољне зидове од блокова које је донирала општина, а помогли су и предузетници и грађани. Зидање је највише одмакло захваљујући акцији у којој је учествовало 15 ватрогасаца из Куле. Био је план да излијемо плочу и ставимо кров до Нове године, али су уместо материјала стигли мразеви, тако да нисмо могли да направимо ни преградне зидове. Градњу ћемо наставити на пролеће - наводи Ђерђ.

ДОМАЋИЦА НИЈЕ ПРЕЖИВЕЛА ШОК

ПОСЛЕ пожара породицу Кањо је задесила још једна несрећа. Ђерђ је у октобру остао без супруге, а деца без мајке, која је била болесна, али верују да би била жива да није доживела шок због пожара.

Ватрогасци су Ђерђу и његовој деци набавили два кубика дрва за ложење, али је стару швапску кућу, у којој живе, тешко загрејати због високог плафона и влажних зидова.

Ђерђ чува стоку, којом уз помоћ добрих људи покушава да поново обезбеди егзистенцију.

УНИШТЕНО Кућа после пожара, Фото ДВД

У пожару, у којем су уништени сви објекти и све ствари, изгорело је и осам бикова, од чијег се това породица издржавала. Домаћин је успео да спасе само једну краву и јуницу.

- Михаило Вуковић, власник теретане, помогао је да купимо два телета, а једно теле нам је поклонио Војин Бертић, такође наш суграђанин, који је имао исту муку, јер му је 2016. пожар однео и кућу и 11 говеда. Од једног нашег рођака добили смо два прасета, која смо већ отхранили. Очекујемо и подршку коју нам је за обнову стада обећао председник општине Дамјан Миљанић - каже Ђерђ.

Командир ДВД "Кула 1877" Перица Самац, који је и електричар, рекао је да ће се побринути за струју, а за подизање крова окупиће тесаре међу колегама ватрогасцима из Бачке Тополе, Бачког Брестовца и Стапара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)