ДОКТОРИ БИЈУ БИТКУ ЗА СВАКИ ЖИВОТ: У Лозници дневно и до 300 прегледа, посла преко главе

В. М.

04. 12. 2020. у 14:30

ДОКТОРИ БИЈУ БИТКУ ЗА СВАКИ ЖИВОТ: У Лозници дневно и до 300 прегледа, посла преко главе

Фото Танјуг

У КОВИД амбуланти Дома здравља Др Миленко Марин у Лозици дневно буде прегледано између 250 и 300 суграђана, који се жале на тегобе и који имају симптоме вируса корона, рекла нам је др Бранка Красавац, директорка те установе.

У ДЗ организован је рад лекарских екипа, са медицинским сестрама и техничарима, у три смене. После прегледа и одговарајуће дијагностике, лекари одлучују да ли ће пацијента да упуте у болницу или ће, уз преписану терапију, бити на кућном лечењу.

- Наши млади лекари су, заиста, кроз ове месеце даноноћног, неуморног и пожртвованог рада стасали су прекаљене борце против ове пошасти, која хара и код нас и у читавом свету - каже др Красавац.

- Посла има, стварно, како се то каже у нашем народу, преко главе. Добро смо организовани, наше екипе су стамене и успевају да приђу детаљано сваком пацијенту.И у нашој установи корона вирус узима данак, па, рецимо, данас, имамо пет позитивних међу службеницима установе, дакле онима који не носе беле мантиле.

Општа болница у Лозници, у два ковид одељења која су на у оквиру Интерног и Грудног одељења, збринула је, на болничко лечење, око 110 пацијената који су заражени корона вирусом, потврдила нам је Драгана Митровић, портапролка ове установе.

- Сви лекари, свих грана медицине, буквално су на ногама сва 24 часа, у бобри за људске животе - каже наша саговорница.

- Све што је могуће чини се, уз примену највиших медицинских аршина, да помогнемо нашим пацијентима. Наше екипе раде неуморно, посвећено и стручно и нема опуштања ни у ком смислу.

У "црвеној зони", у коју је лично имала увид наша екипа, лекари и друго медицинско особље, буквално, не стају. Обичени у скафандере бију битку за сваки живот. Не оскудевају, срећом, у лековима, санитетском материјалу, услови смештају су одлични, јер је болница комплетно реновирана, а ту је и савремена дијагностичка опрема.

Дневно, од када је почео трећи талас пандемије вируса корона, у просеку, битку против ових овог опаког вируса изгуби један до два пацијента.Борба за животе осталих је, заиста, непрестана и особље раде, сваог часа и трена, и у болници и у Дому здравља, као на траци… В.Митрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)