КОШАВА ОТЕЖАЛА ПОСАО: Уз олујни ветар на Вршачкој кули снимане сцене нове сезоне „Предстраже“

Ј. Ј. БАЉАК

04. 12. 2020. у 00:31

КОШАВА ОТЕЖАЛА ПОСАО: Уз олујни ветар на Вршачкој кули снимане сцене нове сезоне „Предстраже“

Фото: Ј. Ј. Баљак

ЕКИПА америчке ТВ серије „Предстража“ (The Outpost) у четвртак је на Вршачкој кули снимала сцене 4. сезоне тог веома популарног телевизијског остварења, али им је олујни ветар у великој мери отежавао посао.

Кошава, која је све време дувала јачином више од 110 километара на сат, кварила је сценографију и онемогућавала квалитетно снимање дијалога, па је екипа из безбедносних разлога напустила ветровити Вршац раније него што је то било планирано.

Ипак, из продукцијске куће Балканик медија истичу да су успели да сниме све што је било предвиђено за ту локацију, с тим да ће због ветра имати много посла у постпродукцији.

- Ова серија се бави средњовековном епском фантастиком, па Вршачка кула по свему одговара визуелном идентитету који користимо. Максимално смо, у датим условима, искористили све њене потенцијале. Иначе, кула у серији представља тајновити замак, у који долазе главне јунакиње и део је заплета овог серијала – рекли су за „Новости“ из Балканик медије.

И друга и трећа сезона „Предстраже“ комплетно су снимане у Србији (само је прва снимана у Јути, у Америци), а као локације су користили и Калемегдан, тврђаве у Смедереву, Голупцу...

Цела екипа сада одлази на божићну паузу, а снимање ће се наставити после Нове године.

Иначе, у овом остварењу запажену улогу имају и српски глумци. Јелена Ступљанин се појављује у свим серијалима, сада запажену ролу имају и Тамара Алексић и млада Тијана Упчев, а глумили су и Предраг Бјелац, Драган Мићановић, Јелена Гавриловић, Милош Тимотијевић...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)