У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ЈЕ ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА: Штаб за ванредне ситуације одредио високе казне за непоштовање мера

Танјуг

03. 12. 2020. у 18:04

У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ЈЕ ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА: Штаб за ванредне ситуације одредио високе казне за непоштовање мера

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

ПРЕМА последњим подацима Дома здравља Куршумлија, од 70 тестираних узорака, у тој општини регистровано је још 37 позитивних, а Штаб за ванредне ситуације оценио је епидемиолошку ситуацију озбиљном и донео сет препорука за чије непоштовање ће бити високе новчане казне.

Како је саопштено након данање седнице Штаба, препоручује се грађанима који су позитивни на вирус корона и којима је изречена мера самоизолације да испоштују те мере у трајању од 14 дана, као и члановима породица особа које су позитивне да без обзира што немају симптоме болести, поштују мере самоизолације у трајању од 14 дана рачунајући од дана потврђивања позитивног теста члана породице.

За оне који не буду поштовали те препоручене мере предвиђене су високе новчане казне и кривична одговорност за непоштовање обавезне самоизолације, а спровођење мера контролисаће надлежне инспекцијске службе, Републичка санитарна инспекција, комунална инспекција општине Куршумлија и МУП.

Такође, грађанима је препоручено, како се наводи на сајту општине Куршумлија, ношење заштитиних маски на отвореном простору, поред обавезе ношења у затвореном простору и обавезе држања дистанце између две особе од најмање 1,5 метра у затвореном простору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)