ПРОЛАЗИ КРОЗ СВЕ ГРАДОВЕ СРБИЈЕ: Застава Падобранског братства 63. падобранске бригаде била у Кикинди

Р. Ш.

03. 12. 2020. у 13:57

НА путу око света застава Падобранског братства 63. падобранске бригаде у четвртак је била у Кикинди.

ПРОЛАЗИ КРОЗ СВЕ ГРАДОВЕ СРБИЈЕ: Застава Падобранског братства 63. падобранске бригаде била у Кикинди

Фото: Рада Шегрт

Како је објаснио Драган Милинковић, резервни водник чин путовања заставе јединствен је у свету, када су у питању специјалне бригаде, јер пролази кроз све градове Србије, из руке у руку припадника, а потом наставља пут око света где год се налазе припадници. Када обиђе планету враћа се у касарну 63. падобранске бригаде. У Кикинду је стигла из Зрењанина, а одатле је однета у Суботицу.

- На мостарском ратишту је 1992. погинуо Кикинђанин Антал Шипош. У том граду имамо педесетак чланова, млађих и старијих. Застава је добила орден Народног хероја у рату 1999. године за заслуге у свим ратовима од Словеније до Косова. Овако негујемо традицију која је почела још 1944. године када је и формирана у Барију у Италији, с тим да у Другом светском рату није имала борбено дејство. Путовање заставе одражава велико другарство и припадност јединици – рекао је Милинковић.

Због епидемиолошке ситуације изостало је окупљање падобранаца на Видовданском скупу, Балканском скоку пријатељства и Дану оснивања бригаде 14.октобра, па је путовање заставе начин да се оди јединство припадника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку