ПРЕМИНУО ДОКТОР БОЈАН ПЕЦИЋ: Људи остављају стотине порука саучешћа - "туга до неба, напустио нас је најбољи"

С. Б.

03. 12. 2020. у 12:57

ПРЕМИНУО ДОКТОР БОЈАН ПЕЦИЋ: Људи остављају стотине порука саучешћа - туга до неба, напустио нас је најбољи

Фото: С. Бабовић

ДР Бојан Пецић(62), дугогодишњи начелник Педијатријске службе Дома здравља у Трстенику и једaн од најуваженијих лекара у овом граду, преминуо је синоћ у Клиничком центру Крагајевац, сазнају "Новости".

До јуче је према подацима Завода за јавно здравље Крушевац, забележено 67 смртних случајева у Расинском округу,који се доводе у везу са КОВИД инфекцијом. Одлазак познатог педијатра, сведоче саговорници "Новости", велики је губитак за цео Трстеник.

Др Пецић је целу професионалну каријеру посветио лечењу најмлађих Трстеничана. Рођен је у Врњачкој Бањи, основну школу и Гимназију завршио је у Трстенику.Диплому Медицинског факултета у Крагујевцу стекао је 1984.године, а већ наредне, почео да ради у Дому здравља "др Сава Станојевић". Специјалистичке студије из области педијатрије завршио је 2003.године. Сахрана др Пецића биће сутра у 11 сати на Чаирском гробљу.

Фото: С. Бабовић

 

- Био је изузетан стручњак, човек и колега - каже за "Новости" др Жаклина Ристић, директорка ДЗ у Трстенику.

- 35 година радио је у овој установи, још само пар година му је остало од пензије. Ово је тежак тренутак за породицу, пријатеље, све који су га знали, али и цео Трстеник.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ВЕЋ ДВА МЕСЕЦА

У Трстенику је од 30.септембра на снази одлука о увођењу ванредне ситуације.У КОВИД амбуланти је током новембра забележено око 3.500 прегледа, а јуче-210.Од почетка епидемије, вирус корона потрвђен је код 849 лица.

Колико за др Пецићем жали град најбоље сведочи на стотине порука неверице на друштвеним мрежама.

- Неће више бити таквих,као што је наш др Бојан, Добри докторе, људино, велики губитак, Човек и лекар за пример, Туга до неба, напустио нас је најбољи - само су неке од потресних порука Трстеничана.

Поводом смрти омиљеног лекара огласила се и Милена Турк, председница општине Трстеник.

Фото: С. Бабовић

 

- Данас је тужан дан за Трстеничане. Напустио нас је педијатар, диван човек и омиљени лекар. Нека му је већна слава и хвала! Најискреније саучешће породици - написала је на свом фејсбук профилу Милена Турк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Nebojša

03.12.2020. 16:29

Moj ujak je bio čovek koji u životu mrava nije zgazio a pomagao svima.Meni je pomagao uvek i za sve.Veliki deo mene je umro sa njim.Poslednji pozdrav.Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da te više nikad nema.??????

Veselin

03.12.2020. 18:19

Izuzetan čovek! Ljudina! Tako uspešan lekar, pedijatar! Ovo zlo od virusa, uze najhrabrije i najbolje! Neka mu je laka crna zemlja! Njegova dela će i dalje živeti! Porodici za reči utehe mogu samo reci "Blago onom ko dovijek živi, imao se rašta i roditi"! Veselin sa porodicom iz Beograda!

Gabrijela

03.12.2020. 20:48

Dragi nas doktore...Hvala je mala rec za sve ono sto ste ucinili za nas...Pocivaj u miru ?Teska srca prihvatamo da ste nas napustili...pre svega dobar covek a i doktor...Tuga velika i praznina u nasim srcima...nikad Vas necemo zaboraviti...Cuvajte nas sa neba...Saucesce porodici!???