НОВОСАДСКИ САЈАМ ПОНОВО ПОСТАЈЕ КОВИД БОЛНИЦА Гојковић: Процедура покренута, треба 48 сати да се припреми за пријем

Новости онлајн

03. 12. 2020. у 12:24

НОВОСАДСКИ САЈАМ ПОНОВО ПОСТАЈЕ КОВИД БОЛНИЦА Гојковић: Процедура покренута, треба 48 сати да се припреми за пријем

Зоран Гојковић / Фото Танјуг

ПОКРАЈИНСКИ секретар за здравство Зоран Гојковић најавио је да ће данас покренути процедуру да се Новосадски сајам претвори у привремену ковид болницу.

Он није прецизирао када ће почети пријем пацијената у овој болници, наводећи да су покренули процес који траје 48 сати како би се привремена болница на сајму средила. Он каже да су садашњи болнички капацитети преоптерећени.

- Сваки дан долазе нови пацијенти и ми ћемо од данас активирати Новосадски сајам. Кренућемо у процедуру која ће захтевати око 48 сати да га припремимо. Не желимо да дозволимо да иједан грађанин остане без помоћи, али и то има своје границе - навео је Гојковић за ТВ Прву.

Подсетимо, у новосадским болницама се тренутно лечи готово 540 пацијената што је апсулутни рекорд и за 200 пацијента више него у врхунцу епидемијског таласа у јулу. У КЦВ-у је 11 клиника претворено у ковид болнице, а уз њих ради и Војна болница, као и део Института за плућне болести.

Новосадски сајам се пролетос користио за пријем пацијента лакше оболелих од Цовида19, а током јулског таласа није било потребе да се пацијенти ту смештају.

Последњих недеља, покрајински и градски челници су наводили да ће се Новосадски сајам активирати у року од 48 сати уколико то буде потребно, мада су увек говорили и да је питање да ли ће бити довољно медицинског и другог особља за рад са пацијентима у привременој болници јер су већ оптерећени у редовним болницама, а велики број запослених је или на боловању или карантину због Цовида19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)