ШТАБ ЗАХТЕВА СТРИКТНО ПОШТОВАЊЕ МЕРА: У Власотинцу број нових и позитивних пацијената у благом паду

И.М.

02. 12. 2020. у 16:47

ШТАБ ЗАХТЕВА СТРИКТНО ПОШТОВАЊЕ МЕРА: У Власотинцу број нових и позитивних пацијената у благом паду

Фото: ОУ Власотинце

У КОВИД амбуланти власотиначког Дома здравља број нових прегледа због сумње на инфекцију вирусом корона је у благом паду, а мањи је и број заражених особа.

Број нових прегледа у структури њиховог укупног броја сада чини трећину, док две трећине пацијената долази на контролу. У Дому здравља кажу да је нових 10 позитивих особа, у последња 24 часа, потврђено на основу антигенских тестова, а да се тренутно чекају резултати 154 ПЦР теста.

Укупан број пацијената у ковид амбуланти се, од понедељка, креће око 200. То је знатно више у односу на прошлонедељни просек од 130 прегледа, али се објашњава тиме да су међу њима и позитивни пацијенти који се јављају лекарима ради дознака за боловање које достављају послодавцима на крају месеца.

У власотиначком Дому здравља, од прошлог четвртка, монтира се нови рендген апарат који ће почети са радом после сагласности Директората за радиациону и никлуерну сигурност и безбедност Србије о чему ће грађани благовремено бити обавештени.

Штаб за ванредне ситуације инсистира на стриктном поштовању мера како би се убрзало побољшање епидемиолошке ситуације у овој општини где је пре двадесетак дана, због великог броја заражених у односу на број становника, уведена ванредна ситуација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)