ПОЗИТИВНО 48 ПАЦИЈЕНАТА: Од петка до понедељка 241 преглед у неготинској ковид амбуланти

С.М.Ј.

01. 12. 2020. у 13:48

ПОЗИТИВНО 48 ПАЦИЈЕНАТА: Од петка до понедељка 241 преглед у неготинској ковид амбуланти

Фото: ЕПА

НА основу најновијих резултата антигенских тестирања у овдашњем Здравственом центру забележено је 48 нових случајева ковида-19.

Од 81 антиген теста скоро 60 одсто је позитивних – 48. Позитиван резултат забележен је код 31 особе женског пола до 77 година старости, међу којима су три девојчице школског узраста од 7, 10 и 16 година, као и код 17 мушкараца од 20 до 70 година старости.

У неготинској ковид амбуланти расте број прегледа па је само током јучерашњег дана прегледано њих 91, од којих се 70 јавило први пут, а 21 су контролни прегледи.

Од петка до понедељка, лекари и медицински техничари су у ковид амбуланти прегледали укупно 241. пацијента. Њих 18 је хоспитализовано на Грудном одељењу неготинске болнице, док је пет упућено на Инфективну клинику Клиничког центра Ниш.

Од почетка епидемије вируса корона ово је и највећи број заражених у једном дану на територији општине Неготин, на којој тренутно има укупно 260 активно позитивних особа на присуство вируса корона.

-Епидемиолошка ситуација је лоша. Апелујемо на све наше суграђане да се придржавају мера, да избегавају сва потенцијална окупљања, да буду дисциплинованији, да носе маске јер њима штитимо и себе од других и друге од нас- каже Владимир Величковић, председник општине Неготин и командант Штаба за ванредне ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)