КОРОНА УЗИМА ДАНАК У КИКИНДИ: За недељу дана преминуло деветоро људи - на лечењу у петнаестогодишњи дечак

Р. Шегрт

01. 12. 2020. у 12:41

КОРОНА УЗИМА ДАНАК У КИКИНДИ: За недељу дана преминуло деветоро људи - на лечењу у петнаестогодишњи дечак

Фото: Р. Шегрт

КОРОНА се превише проширила по Кикинди, заражено 1.107 пацијентаа, а 53 налази се на болничком лечењу, што је највише од почетка пандемије, од марта.

Чак 70 одсто њих је на кисеоничкој терапији. Међу оболелима је и дечак од 15 година који се налази на ковид делу Дечијег одељења и стање му је све боље.

Међутим, ово обољење узима све већи данак, па је само за последњих недељу дана преминуло девет пацијената, изјавио је директор Опште болнице др Мирко Стојисављевић и упозорио да је стање је алармантно. 

- Сви умрли имали су и друга хронична обољења, били су срчани болесници, дијабетичари. Тренутно ниједан пацијент није на респиратору, али већина користи кисеоник. Имамо и лекова и кисеоника, а од Покрајине смо добили и пет нових мобилних респиратора који могу да се прикључе на боце. Пацијенти са лакшом клиничком сликом смештени су на Инфективно одељење и тамо их је сада 13, а они са тежом су на трећем спрату Интерног одељења. Тамо имамо 78 кревета, а укупно у болници за ковид пацијенте имамо 160 кревета – објаснио је Стојисављевић.

Међу позитивинима је и 19 медецинских радника, од чега је осам лекара, а остало су сестре, техничари и лаборанти. Због повећаног броја пацијената у првој смени до 14 сати у болници раде сви интернисти, а поподне два.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)