ГРАЂАНИ СЕ НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЈУ: Инспекције у Моравичком округу контролишу поштовање мера за сузбијање вируса корона

В. И.

30. 11. 2020. у 17:44

У ПРЕТХОДНОЈ недељи (од 23. до 29. новембра) обављено је 297 ванредних инспекцијских надзора од стране републичких инспекција, комуналне милиције и инспекција ЈЛС, и свих 297 контролисаних лица и субјеката су у потпуности поштовали законске прописе и донете противепидемијске мере.

ГРАЂАНИ СЕ НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЈУ: Инспекције у Моравичком округу контролишу поштовање мера за сузбијање вируса корона

Фото архива

 На подручју Чачка и Горњег Милановца решењем санитарне инспекције за 3.669 лица одређена је мера карантина у кућним условима, односно мера ограничења слободе кретања на 14 дана. У општини Ивањица ова мера одређена је за 276, а у Лучанима за 313 позитивних, па, како истичу надлежни у Моравичком управном округу, у наредним данима треба очекивати строжу контролу поштовања карантина.

Проблем више не представља категорија контролисаних субјеката, јер сада сви поштују мере, већ грађани који се неодговорно понашају. Окупљање, посебно на славама, сахранама и по приватним становима и кућама и не ношење маски. Још једном напомињемо, циљ појачане контроле је очување здравља становништва, а не кажњавање иако за непоштовање прописаних епидемиолошких мера су предвиђене високе новчане, као и кривична одговорност и затворске казне – наводи се у саопштењу Моравичког управног округа.

Иначе, у претходних месец дана у циљу спречавања ширења корона вируса, контролисано је 772 субјекта, односно - већи угоститељски објекти, окупљања на спортским догађајима, сале за изнајмљивање за свадбе и рођендане, тржни центри, велики трговински ланци, пијаце на отвореном и затвореном простору и објекти и средства јавног саобраћаја. Од тог броја 746 је у потпуности поштовало донете прописе, док код 26 су утврђени пропусти у мањем или већем обиму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)