ПОМОЋ ПОВРАТНИЦИМА: Обезбедили огрев за 95 породица на КиМ

Д. З.

28. 11. 2020. у 00:44

ПОМОЋ ПОВРАТНИЦИМА: Обезбедили огрев за 95 породица на КиМ

Фото: Д. З.

ЗА породице којима су саграђене куће из пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову (ЕУ РРК-5), да предстојећу зиму дочекају у топлим домовима, побринуло су се Министарство за заједнице и поваратак и Канцеларија Европске уније на Косову.

 Наиме, у општинама Ново Брдо, Штрпце, Пећ, Ораховац, Исток, Призрен, Обилић, Косово Поље, Грачаница и Ђаковица за 95 породица из невећинских заједница обезбеђено је и подељено по пет кубних метара огревног дрвета.

Како се истиче у саопштењу за јавност Министарства за повратак и заједнице, породице које су добиле дрво за огрев истичу да им је Министарство обезбедило све услове за нормалан живот, од изградње нових домова, комплетног опремања, помоћи зе економско оснаживање али и да зиму дочекају у топлим домовима. Зато истичу захвалност свима, а поготово министру Далибору Јевтићу.

Иначе, Министарство за заједнице и повратак ће из сопствених извора у наредном периоду финансирати наставак ове акције.

Тако ће бити помогнути повратници, расељени, припадници ромске, ашкалијске и египћанске заједнице, као и друге угрожене категорије становника у изолованим срединама на Косову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)