ЈОШ ЧЕТВОРО ПРЕМИНУЛО: У Рудничко-таковском крају 29 новозаражених короном

М. Б.

27. 11. 2020. у 15:32

ЈОШ ЧЕТВОРО ПРЕМИНУЛО: У Рудничко-таковском крају 29 новозаражених короном

Фото М. Б.

ЧЕТИРИ особе позитивне на ковид-19 (83, 78, 76 и 70 година).

у Рудничко-таковском крају су, нажалост, преминуле, према данашњем званичном извештају. У минулих 24 часа регистровано је још 29 новозаражених, по најновијим пристиглим резултатима тестирања у Горњем Милановцу.


Тренутно, укупан број лица потврђених на корона вирус овде је 366.

- Од тог броја, 101 их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно је хоспитализовано 38 ковид позитивних лица са територије ове општине: троје у болницама у Београду, 29 у милановачкој Општој болници, шесторо у чачанској. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

 У Ковид амбуланти тог Дома јуче је обављено 147 прегледа, урађено 15 серолошких тестова, 41 антигенски, узето 17 назофарингеалних брисева, на хоспитализацију је упућено десеторо лица.  

Статистика епидемије у овом крају има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 530, уз 19 смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)