И НИЖИ РАЗРЕДИ ПРЕЛАЗЕ НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Донета одлука у Чачку, од понедељка сви ђаци остају код куће

В.И.

26. 11. 2020. у 11:22

И НИЖИ РАЗРЕДИ ПРЕЛАЗЕ НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Донета одлука у Чачку, од понедељка сви ђаци остају код куће

Ђаци поштују мере / Фото АП

СВЕ школе чланице Синдиката образовања Чачка прећи ће на онлајн наставу, саопштено је из ове синдикалне организације. Како се наводи у њиховом саопштењу, и учитељи спадају у наставнике, па настава неће бити организована ни за ученике нижих разреда основних школа, и поред одлуке републичког Кризног штаба да прелазак на онлајн наставу важи само за средњошколце и основце од 5. до 8. разреда.

Прелазак на онлајн наставу почеће у понедељак 30. новембра и трајаће до почетка распуста 21. децембра.

– Одлука је донета на основу праћења заражености и изолације, како запослених у школама, тако и деце којој предајемо, у периоду од 16. до 23. новембра. Подаци су из дана у дан ишли узлазном кривом, тако да у овом моменту на нивоу СОЧ-а имамо 43 заражена запослена и 70 заражених ученика, а у изолацији је 89 запослених и 862 деце која наставу прате на даљину – каже се у саопштењу СОЧ-а.

Како се даље наводи, директори школа све теже налазе замене одсутних, а све већи број, како деце тако и запослених, је у контакту у са зараженима, па би, како оцењују, при масовном тестирању резултати били још неповољнији, односно број инфицираних ученика и наставника још већи.

Синдикат образовања Чачак здравље наших ученика и запослених у школама сматра приоритетним, а ова одлука ће помоћи и здравственом систему у Чачку, који је напрегнут до максимума, с обзиром да смо пети град по заражености у Србији – наводи се у саопштењу које је потписао председник СОЧ-а Владимир Аџић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)