ЕПИДЕМИОЛОГ СТАНКОВИЋ: У Пчињском округу изразито неповољна епидемиолошка ситуација

Ј. Стојковић

25. 11. 2020. у 17:48

ЕПИДЕМИОЛОГ СТАНКОВИЋ: У Пчињском округу изразито неповољна епидемиолошка ситуација

Фото: Ј.С.

ЕПИДЕМИОЛОГ Завода за јавно здравље у Врању др Слађан Станковић, каже за Новости да је ситуација у округу изразито неповољна због велике брзина ширења вируса и брзог заражавања и обољевња великог броја људи у Старачком дому у Сурдулици.

- 35 корисника и 14 запослених до сада,  је оболело у сурдуличком Дому за старе. Забрињава и што је 40 оболелих на кисеоничној терапији у ковид болници у Врању,  као и чињеница да се свакодневно транспортују пацијенти у Ниш – набраја Станковић.

Он додаје да се константно бележе нови случајеви здравствених радника, као и ученика основних и средњих школа. Према његовим речима, поред мера превенције врло је важно благовремено јављање лекару.

- Правовремено јављање лекару код појаве симптома, правовремена кућна изолација и кућни карантин су за сада, уз дистанцу, маске, прање  руку, најважнијр  мере за сузбијање епидемије све до почетка примене вакцине против КОВИД 19 – сматра Станковић.

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од  192 узорка из Пчињског округа, 55 је позитивно на вирус корона.

Од овог броја 14 је из Врања, 12 из Сурдулице, девет из Трговишта, седам из Бујановца, по шест из Владичиног Хана и Прешева и један из Босилеграда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)