БОЛНИЦУ СРЕЂУЈУ ИЗ ТЕМЕЉА: Кикинда планира комплетну обнову градске клинике, најстарији објекти први на реду

Р: Шегрт

25. 11. 2020. у 17:08

БОЛНИЦУ СРЕЂУЈУ ИЗ ТЕМЕЉА: Кикинда планира комплетну обнову градске клинике, најстарији објекти први на реду

Мајстори најпре стижу у старе објекте / Фото Р: Шегрт

ГРАД Кикинда расписао је тендер за реконструкцију Опште болнице у Кикинди, а вредност радова износи 284,8 милиона динара, без ПДВ. Будући да у кругу болнице постоји више зграда у којима су болничка одељења и службе, радови ће се изводити фазно.

У првој фази је предвиђена реконструкција три старија објекта у којима су Дечје одељење, продужено лечење и палијативно збрињавање, затим зграда у којој су Патологија, Физијатрија, трансфузија и психијатрија и зграда Инфективног одељења.

До сада су ови објекти само адаптирани, али никада није рађена темељна реконструкција - рекао је директор болнице др Мирко Стојисављевић.

Како је тендером предвиђено, грађевински радови требало би да трају најдуже 400 календарских дана од увођења у посао извођача радова. Мада је било предвиђено да рок за пријаву на тендер траје до 19. октобра, за када је требало да буде и отварање понуда, рок је продужен због тога што се потенцијални понуђачи тражили да се прецизније дефинишу неки технички детаљи на основу којих ће израдити понуду. Тендер није обустављен, упркос епидемији због короне и процедура је у току само је рок за пријаву продужен, сазнају "Новости".

Пројекат реконструкције болнице реализује Град Кикинда у партнерству са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Републике Србије. Како је раније саопштено, град је прошле године за израду пројекта из буџета определо 20 милиона динара. Како се процењивало, реконструкција комплетне болнице износиће најмање пет милиона евра. Након обнове старих објеката, у другој фази, која ће бити најзахтевнија и најкомплекснија, предвиђена је реконструкција нове болнице, а трећа ће се бавити уређењем саобраћајница и администратвине, односно садашње управне зграде.

САВРЕМЕНИЈЕ

ПРИЛИКОМ реконструкције старих објеката кикиндске болнице треба применити техничка решења тако да они задовоље нове стандарде у грађевинарству, објашњено је раније из Градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)