ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ: У послењих 24 сата, у овом делу Србије, нема позитивних на ковид-19

М. Б.

25. 11. 2020. у 11:44

ДАН БЕЗ НОВООБОЛЕЛИХ: У послењих 24 сата, у овом делу Србије, нема позитивних на ковид-19

Фото М. Б.

ПРЕМА званичним подацима, у Рудничко-таковском крају током минула 24 часа ни једно лице није потврђено позитивно на ковид-19!

Др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља Горњем Милановцу, данас је изјавио да је укупан број тренутно потврђених заражених и даље 295, као што је био јуче (24. новембра) према најновијим резултатима тестирања у овдашњој Ковид амбуланти.

- Од тог броја, 91 их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно је хоспитализовано 35 ковид позитивних лица са територије ове општине: петоро у болницама у Београду, 22 у милановачкој Општој болници, осморо у чачанској. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором – изјавио је др Чивовић.

У Ковид амбуланти тог Дома јуче је обављено 180 прегледа, урађена су 32 серолошка теста, узето 13 назофарингеалних брисева, на хоспитализацију је упућено 12 лица.  Др Чивовић даље наводи, да је у тој Ковид амбуланти од половине марта до данас обављено 3.699 првих прегледа и 1.578 контролних, да су у том периоду урађена 1.084 ПЦР теста, 2.159 серолошких, више од 200 антигенских.

Тренутно, на онлајн настави на територији Горњег Милановца су по једно одељење Гимназије, Друге основне школе и Економске.

Статистика епидемије у овом крају има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 459, уз 15 смртних исхода.           

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)