ПОДРШКА ЗА РОДИТЕЉЕ У ПРИВАТНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: Осам младих породица које покрећу бизнис добило средства за ширење производње

С.БАБОВИЋ

25. 11. 2020. у 11:27

ПОДРШКА ЗА РОДИТЕЉЕ У ПРИВАТНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: Осам младих породица које покрећу бизнис добило средства за ширење производње

Фото: Н. Милетић

УКУПНО осам породица,чији чланови имају бар једно дете и од недавно су у приватном предузетништву, добило је бесповратна средства општине Брус и Министарства без портфеља за демографију и популациону политику.

Како је предочено приликом потписивања уговора о донацији у општини, млади родитељи добиће по 350.000 динара подршке, од чега је 160.000 динара намењено предузетничкој обуци.

-Од добијеног новца купићу машину за рад,што сам до сада плаћао као услугу-предочава Младен Лозанац из села Стројинци код Бруса, који се бави производњом брава и окова.-Имам две ЦНЦ машине на којима радим, тако да ће ми ово доста помоћи.Отац сам троје деце и у сваком смислу ми значи ова подршка.

Фото: Н. Милетић

Млади предузетници јављали су се са идејом да им се помогне у раду стаклорезачке радње, израде калупа од нетона, опреме за цвећару,глетовање,рад пекаре.Укупно их се осморо јавило на конкурс и сви су испунили услове да добију средства,чије ће се трошење строго контролисати.

ШАЛТЕР ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ

ПОДРШКА родитељима који почињу са бизнисом друга је конкретна подршка реализована у Брусу у последњих месец дана. Шалтере за предузетнике у седишту општинске зграде отворен је крајем октобра.Реч је о пројекту општине и Привредне коморе Србије, која треба да помогне предузетницима да буду информисани у вези са применом примена законских и пореских прописа и процедура,а пружа им и информације о кредитним линијама и програмима помоћи.

-Критекријуми су били да наши млади суграђани имају приватан бизнис не дуже од две године или да тек почињу с њим, као и да имају најмање једно дете-објашњава Валентина Милосављевић,председница општине Брус.-Већ у току наредне недеље могу да очекују и исплату помоћи.Пројекат “Усклађивање рада и родитељства” шанса је да остану у нашој општини и ту,наравно, осим посла, прошире и своје породице.

След актуелне епидемиллошке ситуације, обука из обласит предузетнишва нешто је продужена, али се пројекат реализује онако како је и замишљено.На територији Бруса послује 88 привредних субјеката,672 предузетника и 116 привредних друштава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)