ОПАКИ ВИРУС НЕ МИРУЈЕ: Епидемиолошка ситуација у општинама Јабланичког округа

И.М.

25. 11. 2020. у 10:39

ОПАКИ ВИРУС НЕ МИРУЈЕ: Епидемиолошка ситуација у општинама Јабланичког округа

Фото: И.М.

ЈОШ 70 особа са позитивним налазом на инфекцију вирусом корона, од 236 пристиглих резултата, биланс је последња 24 часа у локалним самоуправа Јабланичког округа.

Лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) је саопштио да је у овом периоду инфекција опаким вирусом потврђена код 45 особа из Лесковца, 12 из Власотинца, седам из Медвеђе, код четири пацијента из Лебана и два из Бојника.

У структури оболелих највећи број чине 38 запослених особа, потом 19 пензионера, па 12 особа без посла, али и један ученик и два студента.

Тренутно се чека на још 98 резултата пацијената који су узорковани претходних дана у ЗЗЈЗ, лесковачкој Општој болници и домовима здравља округа.

Епидемиолози и лекари апелују на грађане да озбиљно схвате тренутну епидемилошку ситуацију која је оцењена неповољном са тенденцијом даљег погоршања.

Они подсећају да је једини начин да се стане на пут опаком вирусу ношење заштитиних маски, одржавање физичке дистанаце, уздржавање од контаката и окупљања као и редовно прање и дезинфиковање руку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)