ХОСПИТАЛИЗОВАНО 65 ОСОБА: На педијатрији зрењанинске болнице смештено 40 пацијената

Б.Г.

25. 11. 2020. у 09:35

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 65 ОСОБА: На педијатрији зрењанинске болнице смештено 40 пацијената

Фото: Б. Марчета

КАКО је потврдио др Игор Китареску, вд директора Опште болнице "др Ђорђе Јоановић" у Зрењанину, у току само једног дана, за 24 часа, у три амбуланте Инфективног одељења прегледано је 225 пацијената и тренутно је хоспитализовано 65 лица, позитивних на Цовид 19.

Од тог броја, 40 пацијената смештено је на одељењу педијатрије, док је 25 на Инфективном одељењу, а у циљу побољшања веома компликоване ситуације, интензивно се ради на оспособљавању зграде старе хирургије, која ће такође бити Цовид одељење са 85 нових постеља.. Ситуација је тешка и радимо на томе да што пре оспособимо зграду старе хирургије која би у наредних 24 сата требало да се стави у функцију са 85 нових постеља.


Специјална болница за рехабилитацију, Русанда у селу Меленци, једним делом, такође је претворена у Цовид болницу, где су смештени болесници са лакшом клиничком сликом.
У зрењанинској болници, међу оболелима од корона вируса је и 65 здравствених радника, од којих је 15 лекара и за сада, сви су ван животне опасности, а двоје је на болничком лечењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)