САДЕ ЦВЕЋЕ, СЕЈУ СРЕЋУ: Акција “Заједно за дечји осмех” у селу Варварин

С.Б.

25. 11. 2020. у 09:08

САДЕ ЦВЕЋЕ, СЕЈУ СРЕЋУ: Акција “Заједно за дечји осмех” у селу Варварин

Фото: Удружење "Сејачи среће"

ВОЛОНТЕРИ Удружења “Сејачи среће” из Варварина кренули су у садњу цвећа и дрвећа на до јуче запуштеном игралишту недалеко од месне заједнице у селу Варварин.

Заједно са члановима КУД “Јован Курсула”,ФК “Велика Морава” и бројним мештанима,садња ће,обећавају “сејачи” бити само једна у низу акција у оквиру иницијаиве “Заједно за дечији осмех”.

План им је да оживе цело село поред истоимене општине - Варварин.

- Уместо бетонске ограде која је била у лошем стању, посађена је жива ограда, а дрвеће и биљке су све медоносне, што ће додатно значити - прича Весна Марковић, координаторка из Удружења “Сејачи среће”.

- Ово је једна од најлепших акција које смо имали до сада, јер је укључила бројне волонтере, међу којима влада тимски дух.

Идеја “сејача” је и да кроз садњу, мештани упознају нове биљке. Заштита животне средине такође је један од мотива да се покрене акција. Будући простор за дечију игру биће први такве врсте у селу. Многи су у овој малој заједници одазвали да помогну, најављене су донације мобилијара. Подршку су волонтери потражили преко платформе “промени се”.

- Одмах смо се прикључили пројекту, јер подржавамо сваки покушај да се млади окупе, друже и допринесу заједници - каже Данијел Франчина из КУД “Јован Курсула”.

Ткачке радионице, радионице против врњачког насиља, хуманитарне представе, камп за децу са потешкоћама у развоју,само су неке од акција које су од 2017. године покренули активисти Удружења “Сејачи среће”.

- Родитеље се радо укључују у наше активности и доводе своју децу - каже волонтерка Катарина Михајловић.

- Уређење новог простора за игру и дружење је једно од тих места где ће сигурно долазити и у будућности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)