НА ЛЕЧЕЊУ 50 ПАЦИЈЕНАТА: Погошава се епидемилошка ситуација у сомборској болници, оболело и медицинско особље

Ј. Б.

24. 11. 2020. у 20:27

НА ЛЕЧЕЊУ 50 ПАЦИЈЕНАТА: Погошава се епидемилошка ситуација у сомборској болници, оболело и медицинско особље

Фото: Ј. Бекић

У ОПШТОЈ болници „Др Радивој Симновић“ у Сомбору осам одсто лекара, техничара и другог особља од 1.100 запослених је PCR позитивно.

Према речима др Драгана Ристовића, в.д.директора болнице, запослени који су били позитивни полако се враћају на посао пошто су ПЦР негативни.

У Дому здравља “Др Ђорђе Лазић“ је 20 медицинара и запослених на другим позицијама инфицирано корона вирусом. Према последњим подацима на болничком лечењу (Ковид одељење) налази се 50 пацијената, и то 10 са тешком клиничком сликом, док су два пацијента на механичкој вентилацији.

Због погоршавања ситуације болница је обезбедила већи капацитет ковид одељења за пријем нових пацијената. Поред Одељења за плућне болести и зграда Интерног одељења користи се у сврху смештања пацијената оболелих од ковида.

Како је за „Новости“ изјавила епидемиолог у овдашњем Заводу за јавно здравље др Гордана Цветић,у Западнобачком округу је 859 инфицираних корона вирусом.

Највише заражених је у Сомбору 420 пацијената, у Кули 241, у Оџацима 119, док је у Апатину 79 људи инфицирано ковидом – 19.У самоизолацији се налази око 300 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)