ЗДРАВЉЕ СТУДЕНАТА НА ПРВОМ МЕСТУ: У Студентским домовима на Космету за сада без короне

Д. З.

24. 11. 2020. у 15:11

ЗДРАВЉЕ СТУДЕНАТА НА ПРВОМ МЕСТУ: У Студентским домовима на Космету за сада без короне

Фото: Д. Зечевић

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у студентским домовима Студентског Центра Приштина са седиштем у Косовској Митровици је стабилна и за сада нема студената оболелих од ковида 19.

Према речима Драгане Антонијевић, директорке Центра у оквиру којег функционишу студентски домови и у Лепосавићу, Звечану и Блацу, с обзиром да се предавања изводе онлајн, трентуно је у домовима мањи број студената, односно у домовима бораве само они студенти који су у обавези да похађају вежбе.

-Будући да нам је здравље студената најважније, свакодневно обављамо дезинфекцију домова а студенти су у обавези да поштују прописане епидемиолошке мере-истиче директорка Антонијевић напомињући да је од почетка епидемије пар студената имало симптоме ковида 19 али да су били са блажом клиничком сликом због чега су после прегледа у Студентској поликлиници захтевали да оду на кућно лечење.

У свим домовима, према речима директорке Студентског центра, постоје собе за изолацију у којима студенти бораве до добијања резултата ПСР теста.

Иначе, у домовима Студентског центра Приштина измештеним у Косовској Митровици има расположивих 1677 места која су попуњена у предвиђеним роковима, док на факултетима приштинског Универзитета студира више од 10.000 академаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)