ПРЕМИНУЛА ТРИ ПАЦИЈЕНТА У ПОЖАРЕВЦУ Др Николић: Болнички капацитети су попуњени, нема више слободних респиратора

Д.Н.

24. 11. 2020. у 14:06

ПРЕМИНУЛА ТРИ ПАЦИЈЕНТА У ПОЖАРЕВЦУ Др Николић: Болнички капацитети су попуњени, нема више слободних респиратора

Фото: Д. Н.

У КОВИД болници у Пожаревцу преминула су три пацијента, старости од 56 до 58 година.

У овој болници тренутно је на лечењу 187 пацијената, од којих је само осам из других средина, сви остали су из Браничевског округа. На респиратору је њих седам, 10 је на неинвазивној вентилацији, а додатни кисеоник прима њих око 90, што је тренутни болнички максимум. Просек хоспитализованих пацијената креће се од од 30 до 80 година. Тренутно је инфекција потврђена код 38 запослених у Општој болници Пожаревац, од којих је троје на болничком лечењу.


-Обавештавамо јавност да је ситуација у болници најтежа од почетка епидемије. Наши капацитети су попуњени, због тешког стања пацијената онемогућени смо да их отпуштамо, па самим тим је ограничен и пријем. Зато смо у ситуацији да хоспитализујемо само пацијенте са најтежом клиничком сликом. Поред тога немамо више ни слободних кисеоничних места, нити респиратора – рекао је Данко Николић, директор Опште болнице.

Он је напоменуо да, уколико се погоршање ситуације настави, пацијенте неће имати ни ко да лечи пацијенте, јер осим 38 позитивних запослених, велики број лекара и медицинских сестара налази се у кућној изолацији чекајући контролне тестове. -Тренутно због болести или контаката са оболелима не ради 30 лекара, 105 медицинских сестара и техничара и 17 немедицинских радника. Укупно 152 запослена су „ван строја“. Преостало особље је на ивици снаге и улажу огроман напор и труд да ситуацију држе под контролом – рекао је Николић. Он је замолио  грађане да разумеју ситуацију у којој се налази болница, али и здравствени систем уопште, као и да буду максимално опрезни према свом и здрављу и животу својих ближњих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)