ВАНРЕДНЕ МЕРЕ И ДАЉЕ НА СНАЗИ: У Власотинцу изузетно неповољна епидемиолошка ситуација

И.М.

24. 11. 2020. у 12:36

ШТАБ за ванредне ситуације у Власотинцу одлучио је да продужи своју одлуку о ванредној ситуацији, која је важила 14 дана, без новог ограничења, а разлог је изузетно неповољна епидемиолошка ситуација у овој општини која има тенденцију даљег погоршања.

ВАНРЕДНЕ МЕРЕ И ДАЉЕ НА СНАЗИ: У Власотинцу изузетно неповољна епидемиолошка ситуација

Фото: И. М.

У последња 24 часа вирус корона потврђен је код још 33 особе са овог подручја. Од почетка месеца укупно су регистрована 222, а само у последњих недељу дана чак 136 случајева заразе.

Због петоро позитивних радника предшколске установе и шесторо који чекају резултате тестирања, од данас до петка, 27. новембра, на онлајн програм прелазе три групе припремног предшколског програма и једна млађа васпитна група у вртићу „Колибри“ у Власотинцу.

У Штабу подсећају да нису надлежни да одлучују о преласку школа на рад на даљину и истичу да ће запослени у лесковачком Заводу за јавно здравље, у сарадњи са полицијом, строго контролисати поштовање мера изолације и самоизолације.

Грађанима је још једном упућен апел да поштују мере личне заштите и да спроводе редовну дезинфекцију радног и животног простора. Овдашњи „Водовод“ ће наставити са појачаном дезинфекцијом јавних површина, док „Комуналац“ обуставља рад зелене, млечне и сточне пијаце до 3. децембра.

Начелнику Општинске управе и директорима јавних предузећа и установа наложено је да запосленима, којима радни процес то дозвољава, омогуће рад од куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)