ОД ДАНАС Нове мере у градском превозу и у Новом Саду

Танјуг

24. 11. 2020. у 10:56

ОД ДАНАС Нове мере у градском превозу и у Новом Саду

Фото: Н. Карлић

ОД данас у Новом Саду важе нове мере, које је усвојио Градски штаб за ванредне ситуације, а односе се на градски превоз, рад угоститељских објеката, позоришта, биоскопа и других установа културе.

ГСП "Нови Сад" превоз ће организовати тако да попуњеност места за стајање у аутобусу не буде већа од 50 одсто.

-Путници су, уз обавезно коришћење заштитних маски, у обавези да док чекају да уђу у аутобус обезбеде дистанцу од најмање 2 метра од улаза/излаза у возило - прописано је новом наредбом која је јуче усвојена.

ГСП је у обавези да утврди ред вожње уз појачан број полазака у саобраћајним шпицевима и редукован број полазака ван саобраћајних шпицева.

Нове мере прописују и да продавнице у Новом Саду у наредном периоду раде до 21 час, док ће тржни центри, угоститељски објекти, као и позоришта и биоскопи своја врата затворити до 18 часова.

Свечаности, спортске и друге манифестације су забрањене.

Забрањено је окупљање више од пет особа на јавним затвореним и отвореним просторима, уз обавезну физичку дистанцу од минимум метар и по између људи.

У трговинским, угоститељским и другим јавним затвореним објектима дозвољено је присуство једне особе на свака четири квадратна метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)