НОВЕ СТРОГЕ МЕРЕ: Од данас у Новом Саду на снази ова ограничења!

Novosti online

23. 11. 2020. у 17:56

НОВЕ СТРОГЕ МЕРЕ: Од данас у Новом Саду на снази ова ограничења!

Фото: Новости архива

ГРАДСКИ штаб за ванредне ситуације Новог Сада заседао је данас и донео нове наредбе у складу са изузетно озбиљном епидемиолошком ситуацијом на територији града.

Наредбе се односе на услуге јавног превоза у возилима Јавног градског саобраћајног предузећа "Нови Сад", на привредне субјекте који обављају делатност у трговинским и угоститељским објектима, на радно време позоришта, биоскопа и других установа културе, као и на дозвољен број људи окупљених на јавном затвореном и отвореном простору.

Између осталог, забрањује се организовано окупљање више од пет лица на јавним затвореним и отвореним просторима, уз обавезну физичку дистанцу од минимум 1,5 метара између окупљених лица.

Наређује се употреба заштитних маски на територији Града Новог Сада у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метара.

Забрањене манифестације и свечаности

У свим јавним затвореним објектима, као и у свим привредним субјектима који обављају делатност у трговинским и угоститељским објектима ограничава се број лица која могу бити истовремено присутна, тако да на свака 4 метара квадратна може бити присутно једно лице.

Забрањује се, у периоду од 23. новембра до 7. децембра 2020. године, на територији Града Новог Сада организовање свечаности, спортских и других манифестација, сем одржавања спортских такмичења без присуства публике, уз пуно поштовање и спровођење свих прописаних мера заштите становништва од заразне болести КОВИД-19.

Обавезују се привредни субјекти који обављају делатност у трговинским објектима да радно време организују у периоду од пет ујутру до до 21 час.

Привредни субјекти који обављају делатност у трговинским/тржним центрима у којима се обавља продаја робе и врше услуге, на територији Града Новог Сада, радно време ће организовати у периоду од пет ујутру до 18 часова.

Привредни субјекти који обављају угоститељску делатност, као и позоришта и биоскопи у обавези су да радно време организују у периоду од пет ујутру до 18 часова.

Дистанца у превозу

Јавно градско саобраћајно предузеће "Нови Сад" ће услуге јавног превоза у градском, приградском и међумесном превозу, организовати тако да попуњеност капацитета места за стајање у возилу не буде већа од 50 одсто у односу на дозвољени број стајаћих места у возилу, док су путници, уз обавезно коришћење заштитних маски, у обавези да док чекају да уђу у возило обезбеде дистанцу од најмање 2 м од улаза/излаза у возило.

ВИ. Такође, обавезује се ЈГСП "Нови Сад" да утврди ред вожње који ће омогућити појачан број полазака у "саобраћајним шпицевима", као и редукован број полазака ван "саобраћајних шпицева".

Градски штаб позива све грађане на солидарност у месецима пред нама који погодују разбуктавању епидемије.

На седници Штаба је закључено да је неопходно стриктно поштовање свих мера и апеловано је на грађане да помогну једни другима придржавањем прописаних правила понашања, како би се ово тешко стање превазишло са што мање негативних последица.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)