НЕМА ПРЕЛАСКА НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Епидемиолошка ситуација у лесковачким школама под контролом

И.Митић

23. 11. 2020. у 15:15

МОЖЕМО да будемо задовољни тренутном епидемиолошком ситуацијом у основним и средњим школама на подручју Лесковца, јер за сада у њима нема епидемијског јављања болести, а сви регистровани случајеви обољевања међу децом и запосленима потичу из породичних контаката – закључено је на данашој седници лесковачког Штаба за ванредне ситуације.

НЕМА ПРЕЛАСКА НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Епидемиолошка ситуација у лесковачким школама под контролом

З.Рашић

Начелница Школске управе за Јабланички и Пчињски округ Марина Илић је навела да је, од 12. новембра до данас, у лесковачким основним школама од вируса корона оболело осморо деце, четири наставника и један запослени међу ненаставним особљем.

У средњим школама регистрована су два случаја инфекције међу ученицима, шест међу наставницима и један међу ненаставним особљем, док у објектима Предшколске установе „Вукица Митровић“, у овом периоду, није било заразе међу децом.

- Процењено је да нема потребе за увођењем онлајн наставе. Такву меру градски Штаб за ванредне ситуације може само да препоручи, али одлуку о томе може да донесе само Министарство просвете - објаснила је Марина Илић и додала да тренутно не располаже подацима колико се деце и просветних радника налазе у изолацији због контакта са инфицираним особама.

И у лесковачком Заводу за јавно здравље(ЗЗЈЗ) истичу да ширења епидемије у школама, за сада, нема и да међу оболелима предњачи радно активно становништво.

- Због тога је важно да се појачају инспекцијске контроле у радним организацијама и установама и јавном превозу, јер непримењивање противепидемијских мера доприноси ширењу болести – закључила је Александара Николић, директорка ЗЗЈЗ у Лесковцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)