ПРЕДЊАЧЕ ЛЕСКОВАЦ И ВЛАСОТИНЦЕ: Скоро половина тестираних особа у Јабланичком округу позитивна на корону

И.М.

23. 11. 2020. у 11:46

МИНУЛОГ викенда у лесковачки Завод за јавно здравље стигла су 222 резултата особа које су узорковане ради лабораторијске потврде вируса корона, а позитиван налаз добило је 105 пацијената односно скоро половина тестираних.

ПРЕДЊАЧЕ ЛЕСКОВАЦ И ВЛАСОТИНЦЕ: Скоро половина тестираних особа у Јабланичком округу позитивна на корону

Фото: И. Митић

У лесковачкој ковид болници су због инфекције опаким вирус преминуле три особе.

Највећи број новооболелих у претходна два дана регистрован је у Лесковцу где је, од 162 узоркована пацијента, присуство вируса потврђено код 50 људи. У Власотинцу су оболеле 33, Лебану 10, Медвеђи осам, а у Бојнику три особе. Тренутно се чека на још 67 резултата за пацијенте који су узорковани претходних дана на подручју општина Јабланичког округа.

У недељу су преминуле три особе из Лесковца код којих је потврђена инфекција вирусом корона. Ради се о два мушкараца, стара 64 и 67 година, и о једној жени старој 63 године. Један пацијент је, због компликација болести, транспортован у нишки Клинички центар.

У лесковачкој ковид болници тренутно је хоспитализовано 85 пацијената. Присуство вируса је потврђено код 54 особе, док остали чекају тест или резултате тестирања. Од укупног броја људи који су задржани на лечењу 66 су на терапији кисеоником.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)