УРУЧЕН УГОВОР ВРЕДАН ПЕТ МИЛИОНА: Противградним стрелцима стигла помоћ од локалне самоуправе

И.Митић

20. 11. 2020. у 15:09

УДРУЖЕЊУ под називом „Стрелци противградне заштите – Кукавица“ први човек Лесковца Горан Цветановић уручио је у петак уговор о финансирању њихових активности чија је вредност пет милиона динара.

УРУЧЕН УГОВОР ВРЕДАН ПЕТ МИЛИОНА: Противградним стрелцима стигла помоћ од локалне самоуправе

Фото: ГУ Лесковац

Градоначелник Цветановић је истакао да је локалана самоуправа нашла начин како да подржи противградну заштиту на територији Лесковца иако је она у надлежности Републичког хидрометеоролошког завода.

- И у претходне три године редовно смо уплаћивали новац за рад противградних стрелаца. Набавили смо 380 ракета и заштитну опрему за 30 стрелаца. Реконструисали смо 11 станица и у том периоду за противградну заштиту смо издвојили нешто више од 30 милиона динара – нагласио је Цветановић и додао да је за набавку ракета и обнову станица Лесковац и ове године издвојио додатних шест милиона динара.

Један од противградних стрелаца Жикица Маринковић истиче да им подршка локалне самоуправе много значи и да надлежни препознају  важност заштите од града.

- Ми радимо непрекидно од половине априла до половине октобра. Најбољи смо радарски центар у Србији и најефикаснији, у последњих 15 до 20 година. Имамо најмању штету од града, а штитимо највећу површину у Србији – казао је Маринковић.

Он је захвалио и на донираним ракетама, као и на томе што се  континуирано ради и на обнови противградних станица.

ШТИТЕ ОПСТАНАК ПОЉОПРИВРЕДЕ

Улагање у пољопривреду на подручју Лесковца је, према оцени Цветановића, улагање у опстанак града, с обзиром на број становника који живи од овог посла. Локална самоуправа континуирано подржава унапређење пољопривредне производње у шта је минулих година уложено више од 430 милиона динара. Производе пољопривредних газдинстава треба и сачувати од градоносних облака, па је у тај посао, само ове године, уложено укупно 11 милиона динара.            

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)