ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, ЈОШ 23 НОВООБОЛЕЛЕ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 418, преминуло 19

М. Б.

20. 11. 2020. у 11:42

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА, ЈОШ 23 НОВООБОЛЕЛЕ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 418, преминуло 19

Б.Грујић

ЈОШ једна особа у Рудничко-таковском крају, потврђено позитивна на ковид-19, стара 68 година, нажалост је преминула.

У овом крају, до јутрос је регистровано још 23 лица новооболела од те заразе. Укупан број тренутно потврђених заражених овде је 234, према резултатима тестирања у Горњем Милановцу.

- Од тог броја, 48 их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно су хоспитализоване 23 ковид позитивне особе са територије ове општине:  пет у београдским болницама, 12 у овдашњој Општој болници, шест у чачанској Општој болници. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља Горњем Милановцу.

У Ковид амбуланти тог Дома јуче је обављено 139 прегледа, од којих су више од половине били први прегледи, урађено 30 серолошких тестова, 37 антигенских, узето 17 назофарингеалних брисева, хоспитализовано је шесторо лица.

Статистика епидемије у овом крају има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 358, уз 14 смртних исхода.        

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)