ЈЕДНАКА ШАНСА ЗА СВЕ: Велико Градиште спроводи програм побољшаног запошљавања Ромкиња

Novosti online

20. 11. 2020. у 15:31

У ЖЕЉИ да свим својим грађанима пружи прилику да побољшају своју животну и финансијску ситуацију, у општини Велико Градиште спроведени су бројни програми међу којима је последњи побољшавање запошљавања Ромкиња.

ЈЕДНАКА ШАНСА ЗА СВЕ: Велико Градиште спроводи програм побољшаног запошљавања Ромкиња

Фото: Михајло Васић

Тако је пре неколико дана одржана сертификована обука “Лични пратилац детета” на коме су, поштујући све препоручене безбедоносне мере, заинтересоване добила стручно оспособљавање.

Ово је само један од сегмената овог пројекта који се спроводи у оквиру програма ЕУ подршка инклузији Рома, а који спроводи Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина.

Општина Велико Градиште овом пројекту који реализује у партнерству са удружењем “Инклузија данас” посветила је велику пажњу а коначни циљ је значајно унапређење социјално-економског развоја и социјалне укључености ромске заједнице у овој општини. Осим ове обуке, у оквиру пројекта “Побољшање запошљавања Ромкиња у општини Велико Градиште” планирана је обука за геронтодомаћице, као и сет других обука, а у току је и стручна пракса за десет жена код приватних субјеката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)