ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 15 новооболелих

М. Б.

19. 11. 2020. у 16:04

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 15 новооболелих

Фото М. Б.

ЈОШ једна особа у Рудничко-таковском крају, потврђено позитивна на ковид-19, нажалост је преминула.

У овом крају, до јутрос је регистровано још 15 лица новооболелих од те заразе. Укупан број тренутно потврђених заражених овде је 211,према до сада саопштеним најновијим резултатима тестирања у Горњем Милановцу.

- Од тог броја, 42 их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно је и даље хоспитализовано 26 особа са територије милановачке општине: шест у београдским болницама, 13 у овдашњој Општој болници, седам у чачанској Општој болници. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором– изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља Горњем Милановцу.

У Ковид амбуланти тог Дома јуче је обављено 135 прегледа, од којих су више од половине били први прегледи, урађена су 23 серолошка теста, једанаест антигенских, узето 12 назофарингеалних брисева, хоспитализовано је шесторо лица.

Статистика епидемијеу овом крајуима етапе. У првој, од њеног почеткау марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали суизлечени. У другој, одполовине јуна, заражено је укупно 335, уз 13 смртних исхода.

                                                                                                           

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)