ПОМОЋ ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У НЕГОТИНУ: Садњом бреза обележили успешну сарадњу

С.М.Ј.

18. 11. 2020. у 18:09

ПРЕДСТАВНИЦИ Невладине организације “Витезови осмеха” посетили су Основну школу “12. септембар” у Неготину.

ПОМОЋ ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У НЕГОТИНУ: Садњом бреза обележили успешну сарадњу

Фото: С. М. Јовановић

 

У знак пријатељства и наставка сарадње на подршци у процесу социјализације и самосталне интеграције особа са инвалидитетом у живот локалног, микросоцијалног окружења, засадили три брезе у школском дворишту.

- Неготин је наш град пријатељства у коме имамо доста пријатеља и професионалних сарадника и зато смо се одлучили да их у Недељи толеранције посетимо и у ОШ “12. септембар” засадимо три брезе за генерације које долазе и које остају - каже Небојша Николић из Удружења грађана “Витезови осмеха”.

Ова невладина организација донирала је школи и белу таблу, ДВД плејер и слаткише.

-Наша школа већ годинама сарађује са новосадском школом “Милан Петровић” и колегама који имају удружење “Витезови осмеха”. Они су одлучили да нас обрадују посетом, овим брезама, али и слаткишима, соковима, играчкама којима се деца увек радују -истиче Снежана Марковић, директор ОШ “12. септембар” која у Неготину и Кладову има 38 ученика.

Иначе, “Витезови осмеха” су летос у оквиру акције „Онлине – могућ приступ“ неготинском Удружењу за помоћ особама са инвалидитетом “Дуга” даривали лаптоп и другу техничкиу дигиталну опрему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)