КОРОНА ДИВЉА И У ПИРОТСКОМ КРАЈУ: У изолацији 589 особа

В.Ћ.

18. 11. 2020. у 17:55

КОРОНА ДИВЉА И У ПИРОТСКОМ КРАЈУ: У изолацији 589 особа

Фото: В. Ћирић

ОД 28 узорака са подручја Пиротског округа који су тестирани, сваки други је позитиван. Данас је на тестирање послато још 29 брисева, међу којима су и узорци пиротских кошаркаша-кажу у пиротском ЗЗЈЗ.

Од 2. до 17. новембра узорковано је 458 брисева од којих је 232 позитивно, а највише их је из Пирота, затим из Димитрoвграда, Беле Паланке и Бабушнице. У изолацији je тренутно  589 особа, а од клиничке слике зависи да ли су у кућној или болничкој изолацији.

Од понедељка је знатно повећан број прегледа у ковид амбулантама у Пироту и Димиторвграду, док је на територији општине Бела Паланка проглашена ванрeдна ситуација.

До данас је, од почетка епидемије ковида на подручју округа лабораторијски потврђено 635 особа заражених ковидом, а од последница заразе преминула је 31 особа. На грудном одељењу пиротске Болнице тренутно су два пацијента са пнеумонијама, а један је отпуштен кући на опоравак.

Епидемиолошка ситуација у Димитровграду је ванредна, а у Пироту неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну-поручују у Центру за превенцију и контролу болести пиротског ЗЗЈЗ.

                                                                                                                                      В.Ћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)